KENNIS, MYSTIEK, KUNST EN CREATIES VAN HET OUDE EGYPTE

Bronnen

De informatie op de website is tot stand gekomen door zelf studie, aantekeningen, projecten, kontakten, websites, documentaires, museum bezoeken, overleveringen, wandreliëfs, beelden, Amuletten, sarcofagen, steles, zuilen, pilaren, Tempels, kapellen, Tombes, vele wijsgeren, Papyrus rollen, vele (oude) en gerelateerde boeken waarvan de bron in het referentie overzicht van het Register van de pagina is terug te vinden.

Hoewel er ontzettend veel beeldmateriaal over Egypte op het internet staat wat als onderbouwing kan dienen, is de website beperkt tot het eigen verkregen beeld en rechtenvrij beeld van websites of beeld dat gedoneerd is. Websites met prachtige Egyptische oudheden zijn te vinden op de pagina Links. Interessante boeken met gerelateerde informatie over het oude Egypte, zie Literatuur.

Beeldmateriaal met veel beschadigingen is soms geretoucheerd om details goed te kunnen waarnemen. Afbeeldingen zijn gekozen voor de inhoudelijke kennis en bewijs aanvoering. Egyptische kunst is met meesterschap vervaardigd waarvan talloze websites met beeldmateriaal van creaties uit het oude Egypte van getuigen.

Doneren
Heeft u foto's uit Egypte, van oud-Egyptische voorwerpen of monumenten en wilt u deze doneren voor publicatie op Egyptian Realms? Stuur dan een berichtje via de Contact pagina.
 Deksel van een sarcofaag in het RMO, Leiden.

Rate Egyptian Realms

4.5 stars Ave. rating: 4.5 from 2 votes.