KENNIS, MYSTIEK, KUNST EN CREATIES VAN HET OUDE EGYPTE

Mystiek van het oude-Egypte

Meditatie

Posted by Administrator (admin) on May 25 2013
Mystiek van het oude-Egypte >>

Lotus bloemen.
De Lotus. Over de wereld bekend als een heilige bloem die verband houdt met schoonheid en creatie.

Inleiding

In het oude Egypte mediteerde men thuis, in de Natuur, Tempel of kapel. Mensen hadden soms thuis een altaartje opgericht voor een Neter die het huis en het gezin beschermde en waartoe men zich richten.

Balans
Alles in het leven heeft een trilling, natuurlijke frequentie. Deze tonen en frequenties waarop de Natuur, planten, dieren, mensen en planeet op resoneren hebben een belangrijke funktie in het leven en waren reeds bekend bij de oude Egyptenaren.

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

De Egyptenaren gebruikte Mirre en Sandelwood.
Pluimen wierook.

Meditatie

Meditatie is een techniek om lichaam en geest in balans te brengen met de Zelf en Natuur.

Door beoefening van meditatie verkrijgt men innerlijke rust en stabiliteit van persoonlijkheid en verdwijnen spanningen en blokkades in het lichaam en wordt deze in balans gebracht met de Zelf, Natuur en Kosmos.

Met meditatie komt men tot de Zelf, treed men naar binnen of kan men zich richten op een doel. Men kan een beroep doen op wachters, gidsen, beschermers en Neteru die verbonden zijn aan de domeinen van Aarde, Onderwereld en Hemel. Pharaoh, priesters, ingewijden en genezers brachten geestelijke ondersteuning tot de mens. Zij hielden toezicht op de orde, waarheid en balans van de creatie (Maat). De Cultus en Tempel vervullen daarin een belangrijke rol.

Merkaba
Mer betekent 'licht', Ka betekent de 'Zelf', Ba betekent 'reis-lichaam'.

De MerKaBa kan worden verkregen door beoefening. Er zijn hedendaags ook scholen die MerKaBa trainingen geven. De MerKaBa energie wordt vanuit het Hart, door (Kundalini) energie en door pure liefde geactiveerd. Er loopt een baan door het lichaam die de sterren met elkaar verbindt. Door op de juiste manier te ademen en de energie polen te roteren creert dit het Hemelvaart voertuig.

De MerKaBa heeft twee ster tetrahydrons polen: een mannelijke en een vrouwelijk. Samen dualiteit. De mannelijke tetrahydron is electrische energie. De vrouwelijke tetrahydron is magnetische energie. De MerKaBa kan zowel liggend als staand worden uitgevoerd. Het bestaat uit roterende energievelden die zich om ons heen bevinden. De MerKaBa is een methode dat mensen in staat stelt naar andere werelden en hogere sferen te begeven.

Meer over MerKaBa en Chakra's zie internet.

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Register

De Oude Egyptische meesters waren bekend als de Meesters van de Geest.

Buddhisme
Leer van zelfrealisatie. Het Buddhisme kent ingewijde of verlichte Meesters die hun discipelen opleiden en heeft als doel de mens zijn ware bestemming te laten vinden. Harmonie, liefde, acceptatie en Vrede op Aarde zijn belangrijke uitwerking van de leer. Zelfbewustwording door meditatie en pad naar verlichting worden behandeld. Het pad naar verlichting is een 'eenvoudig basis' pakket aan stappen die de mens zelf kan verwezelijken.

Wordt vervolgd...


INDEX

Inleiding
Meditatie
Register

Meditatie onder de Zon.
Meditatie onder de Zon.

Illustratie van de MerKaBa.
Illustratie van de Merkaba.

Amulet met Linkeroog.
Amulet met Linkeroog.

Gerelateerd

Bewustzijn
Esoterie
Transformatie
Waterpot
Tehuti
Inwijding
Astrology

 

Last changed: Jun 14 2015 at 7:02 PM

Back

Comments

None Found

Add Comment

Rate Egyptian Realms

4 stars Ave. rating: 4 from 11 votes.