Blok Farao Nectanebo II ontdekt

by Egyptian Realms 61 views0

Fotografie: Arch.Yaser Mahmoud Hussein, voor het Ministerie van Antiquiteiten.

Het Egyptische Archeologische Committee van Al-Belinna inspectie in Abydos stad is gestuit op een stenen blok die voorzien is van de Cartouche van Farao Nectanebo II uit de 30e Dynastie tijdens de inspectie van een oud huis in Beni Mansour waarvan de eigenaar illegale opgravingen deed onder het huis.

De tourisme en Antiquiteiten politie hield de criminelen aan en bracht het huis onder toezicht.

Hani Abul Azm, hoofd van de Centrale Administratie van Antiquiteiten van Boven Egypte verklaarde dat het ontdekte blok mogelijk aan Farao Nectanebo II koninklijke schrijn of een uitbreiding van een muur van een Tempel kan zijn die daar werd gebouwd. Farao Nectanebo II staat bekend om verschillende bouwactiviteiten in het gebied.

Fotografie: Arch.Yaser Mahmoud Hussein, voor het Ministerie van Antiquiteiten.

Abul Azm vertelde dat na de voltooïng van de onteigening procedure meer onderzoek zal plaatsvinden om meer te weten te komen over de vindplaats.

Ashraf Okasha, Directeur Generaal  van Abydos Antiquiteiten melde dat het blok 1.40 x 40 cm bedraagt maar door het hoge niveau van het grondwater het moeilijk te herleiden valt waar het blok van afkomstig is.

Fotografie: Arch.Yaser Mahmoud Hussein, voor het Ministerie van Antiquiteiten.

Het Archeologische Committee onderzocht het huis dat uit kleistenen bestaat met een uitgegraven vloer onder begeleiding van de Tourisme en Antiquiteiten Politie. Het blok is gevonden aan het einde van een vier meter diepe kuil onder het huis. Het huis staat nu onder politie toezicht totdat het onderzoek is afgerond.