Ptolemeïsche tombe ontdekt in Sohag

by Egyptian Realms 121 views0

Een uitzonderlijk beschilderde Ptolemeïsche tombe van een edelman genaamd Toutou en zijn vrouw, die de houder was van het Sistrum voor de Hathor tempel werd ontdekt in de archeologische vindplaats Al-Dayabat in Sohag.

Ptolemaic tomb found at Sohag, image See Egy
Image credit: See Egy

De ingang van het graf werd ontdekt in oktober toen een bende bezig was met illegale opgravingen aan de rand van de archeologische vindplaats Tel Al-Dayabat en werden gearresteerd door de politie van toerisme en oudheden.

Na afronding van het onderzoek heeft het ministerie van Oudheden een wetenschappelijke archeologische missie toegewezen, geleid door Mostafa Waziri, secretaris-generaal van de Hoge Raad van Antiquiteiten, om opgravingen te starten en de rest van het graf te onthullen en de inhoud ervan te verkennen.

Ptolemaic tomb found at Sohag, image See Egy
Image credit: See Egy

Het graf is een heel klein graf afkomstig uit de Ptolemeïsche periode en heeft twee kamers die prachtig zijn beschilderd met scènes waarin de grafeigenaar en zijn vrouw in verschillende posities met goden worden afgebeeld tijdens de zuivering.

Ptolemaic tomb found at Sohag, image See Egy
Image credit: See Egy

Namen van hun familieleden worden ook op de muren van het graf vermeld. De binnenkamer van het graf heeft twee kalkstenen sarcofagen met een zeer goed bewaarde mummie die nog niet is geïdentificeerd.

Een aantal graven voor gemummificeerde dieren en vogels waaronder valken, adelaars, katten, honden en spitsmuizen werden ook in de tombe aangetroffen.

Het graf bevind zich in goede staat.

Bron
See Egy