Archeologen ontdekken zaal van Ramses II tempel

by Egyptian Realms 262 views0

Een archeologisch team van de universiteit van New York die werkzaam is op het terrein van de Ramses II-tempel te Abydos heeft een koninklijke zaal ontdekt nabij de tempel.

Abydos discovery, image Luxor Times.
Image credit: Luxor Times
Abydos discovery, image Luxor Times.
Image credit: Luxor Times.

Tijdens het uitvoeren van de opgraving, kwam het team ook de eerste fundatie steen van de tempel tegen, zei secretaris-generaal van de Hoge Raad van Oudheden Dr Moustafa Waziri.

Deze nieuwe ontdekking verandert de kaart van de tempel die 160 jaar geleden voor het eerst werd ontdekt aldus Waziri.

De architectuur van het paleis en de hal simuleren gebieden die zijn geannexeerd aan de tempel van koning Ramses vader, koning Seti, die ongeveer 300 meter naar het zuiden ligt, zei Waziri verder.

Hoofd van de Egyptische monumentensector Ayman Ashmawi zei dat de hal is voorzien van kalkstenen muren en muren van gebakken klei en dat de vloer bestaat uit kalkstenen tegels. Het team vond ook een basis van een zandstenen kolom, evenals zandstenen treden die voorzien zijn van de naam van koning Ramses II zei Ashmawi.

Fragmenten met afbeeldingen van sterren die ooit het plafond van de hal versierden werden ook aangetroffen, voegde hij eraan toe.

Hoofd van de archeologische missie Dr. Sameh Eskandar zei dat een stenen pad die waarschijnlijk naar een nieuw ontdekt gebouw leidde werd gevonden voor de zuidwestelijke ingang.

De muren van het gebouw dragen inscripties van de cartouche van koning Ramses. Het is de eerste keer dat een archeologisch team de fundamenten van de tempel ontdekt, die allemaal ook de naam dragen van koning Ramses II, zei Eskandar.

Bron
Luxor Times