Piramide werd beschermd door ‘machine’

by Egyptian Realms 166 views0

Een digitale reproductie van de Grote Piramide van Khufu heeft aangetoond dat deze was uitgerust met een ‘primitieve machine’ die de koninlijke tombe van de farao moest beschermen tegen dieven en indringers.

Het digitale model wekt de suggestie dat indringers buiten werden gehouden door gebruik te maken een beschermend mechanisme dat getoond wordt in een aflevering van de serie ‘Unearthed’ op de Science Channel.

Lange gang in de grote piramide van Cheops.
Lange gang in de grote piramide van Khufu.

De Amerikaanse archeoloog Dr. Mark Lehner bracht het defensie systeem in kaart van de Grote piramide van Gizeh en noemde het een ‘primitieve machine’. Een smalle kamer naast de koningskamer verklaart volgens de archeoloog hoe de hoe de kamers werden beschermd tegen indringers. Dikke muren beschermden de koningskamer waarvan sommige delen 80 meter dik zijn. Toegangspaden zijn onbeschermd waardoor de oude Egyptenaren gleuven aanbrachten buiten de toegang van de kamer en liet grote granieten blokken erin zakken om indringers de toegang onmogelijk te maken.

Archeologen zijn zich bewust van deze constructie sinds de 19e eeuw maar voor het eerst werd er gebruik gemaakt van een digitale versie. Als resultaat van het begrijpen van het beveiligingssysteem zou dit kunnen leiden tot het ontdekken van nieuwe kamers in de bouwwerken volgens IBTimes.

Sommige expert zijn van mening dat de nieuw ontdekte kamers ‘namaak’ zijn en juist gebruikt werden om de indringers op het verkeerde been te zetten.

De restanten van Farao Khufu zijn nooit aangetoffen in de piramide en men gelooft dat deze zich nog ergens in de piramide bevinden.

De digitale afbeeldingen zijn verkregen door het Scans Pyramid project die een 3D map van het binnenste ontwerp van de piramide maakte om inzicht te krijgen in het monumentale bouwwerk.

Bron: RT