Bloemen ontdekt in KV63

by Egyptian Realms 156 views0

Fotografie: Egyptian Supreme Council of Antiquities.

In een reeds ontdekte tombe in de Vallei der Koningen is een nieuwe ontdekking gedaan.

Richard Wilkonsion, een Egyptoloog van de Universiteit van Arizona vertelde de deze tombe ‘bizar’ en erg ‘mysterieus’ is.

Fotografie: Egyptian Supreme Council of Antiquities.

De ontdekking van de bloemen ondersteund de theorie dat de tombe een werkplaats was voor het voorbereiden van koninklijke graven.
In de tombe zijn veel goederen aangetroffen die gebruikt worden voor een koninklijke begrafenis.

Stephen Harvey, assistent professor van Egyptische kunst en archeologie van de Universiteit van Chicago verteld dat de vondsten in tombe KV63 een beeld geven van de menselijke activiteiten rond de voorbereiding van een begrafenis van edele personen.

Fotografie: Egyptian Supreme Council of Antiquities.

Een balsem voorraad werd eerder aangetroffen aan een tombe verwant aan Tutankhamun. Wetenschappers leggen voor de eerste keer dit tafereel vast in tombe KV63.

‘Het is een wonderbaarlijk moment, een kijk in dit hele intieme proces’ aldus Harvey.

‘Het is spannend, misschien een voorbode van een toekomstige vondst, of mogelijk een verband met het graf van Tutankhamun zelfs’  verklaarde hij.

Fotografie: Egyptian Supreme Council of Antiquities.

Hoofd van het Egyptian Supreme Council of Antiquities, Zahi Hawass opende de sarcofaagkist in het bijzijn van camera’s. Hij geloofd dat de tombe toebehoort aan de moeder van Tutankhamun.

‘Het maakt mogelijk verschil, zijn tombe is zo dichtbij dat het lijkt dat hij gekozen heeft naast zijn moeder begraven te worden.’ verteld Hawass aan het AP nieuws.