Inleiding
Op het enorme terrein van Gizeh bevinden zich restanten van Tempels, Piramides, Grote Sphinx, kapellen en vele graven.
Door de vallei stroomde ooit water en kon er met de boot worden aangelegd. Alle negen piramides van Gizeh zijn gericht naar het ‘ware’ Noorden. De drie grote Piramides corresponderen de Gordel van Orion. De vier zijdes van de Piramide houden verband met de vier windrichtingen.
De kleine Piramide zie Menkaure Piramide.
De middelgrote Piramide zie Chephren Piramide.
De Grote Piramide zie Cheops Piramide.
Voor de drie Piramides was een Tempel gevestigd met een weg ervoor. Links en rechts van de Piramides en Tempels liggen bootputten. Om de Piramides lagen werkplaatsen, verblijven, (voorraad schuren, waterreservoirs, kapellen, (sateliet) Tempels, Mastaba’s en andere bouwwerken.
Mastaba op het terrein van Gizeh.
Reconstructie van de Gizeh Piramides met exploted-view.
Bouwers
De Piramides waren opgericht door hoogontwikkelde lieden die kennis van Atlantis bezaten. Het terrein van de Piramides was een oord voor ingewijden, priesters, astrologen, astronomen, bezoekers en pelgrims.
Op het terrein bevonden zich ook werkplaatsen die door astronomen werden gebruikt voor observatie van de Hemel en vaststellen van fenomenen.
Mastaba
Op het terrein werden de Mastaba’s van helden en vorsten bezocht en werden er offers gebracht.
Mastaba op het terrein van Gizeh.
Levitatie
Men gebruikte levitatie om het zware werk te vergemakkelijken. De gigantische blokken werden ’tijdelijk’ uit het zwaartekrachtveld gehaald door gebruik te maken van instrumenten. Ook de diepe Tombes in de bergen werden door gebruik van kracht gerealiseerd. De opvatting was dat in de berg het graf al reeds aanwezig was, maar dat enkel de restante delen verwijderd moesten worden om het toegankelijk te maken. Men bezat kennis van ‘straling’, frequenties (trillingen), dematerialisatie, Natuurlijke processen zoals weerstand, uitrekken en stollen.
Gebouw met beeld op het terrein van Gizeh.
Register
Zie ook Architecture.
Pictures
© Copyright fotografie: R. Bloom, Egyptian Realms.