Grafschachten ontdekt in Abusir

by Egyptian Realms 59 views0

Photo credit: Ahram

 

Op de oud-Egyptische heilige necropolis van Abusir is een uit rots gehouwen grafschacht ontdekt.

Drie uit de rots gehouwen grafschachten gevuld met doodskisten en faiencepotten zijn blootgelegd in de Egyptische Abusir necropolis nabij Caïro.

De ontdekking werd gedaan nadat de autoriteiten meldingen hadden ontvangen van illegale opgravingen in het gebied.

Secretaris-generaal van de Hoge Raad van Antiquiteiten Mostafa Waziri, vertelde Ahram Online dat het ministerie van oudheden een archeologisch comité vormde onder leiding van Sabri Farag, de directeur-generaal van de Saqqara Necropolis, om opgravingen uit te voeren op de locatie.

Waziri legt uit dat opgravingen drie in de rotsen uitgehouwen grafschachten met grafcollecties onthulden, waaronder vier houten kisten in slechte staat van bewaring voorzien van hiërogliefische teksten.

Farag zegt dat een van deze teksten de cartouche draagt ​​van koning Ptolemeus IV (244 – 204 v.Chr.), Maar de resterende tekst is niet duidelijk genoeg om te ontcijferen. Er zullen meer studies worden uitgevoerd om te bepalen tot welke regeerperiode de kisten behoren.

Photo credit: Ahram

Farag zei dat de kisten vier gemummificeerde lichamen bevatten, vermoedelijk van vogels, samen met drie rondvormige linnen omhulsels die de magen van de mummies huisvesten.

Een verzameling van 38 symbolische potten uit faience werd ook gevonden. Alle objecten worden op het terrein bewaard om te worden gerestaureerd.

Bron:
Ahram