Standbeeld Ramses II onthuld bij Luxor Tempel

by Egyptian Realms 364 views0

Het standbeeld van koning Ramses II werd donderdag onthuld in de Luxortempel in aanwezigheid van de premier Dr. Mostafa Medbouli, samen met ministers van Toerisme, Archeologie, Gezondheid, Cultuur.

Daarnaast waren ook Archeoloog Dr. Zahi Hawass en president van de Egyptische Federatie van Toeristen Ahmed Al-Waseef aanwezig.

Secretaris-generaal van de Hoge Raad van Antiquiteiten dr. Mustafa Waziri zei dat het Egyptisch-Amerikaanse archeologische team erin geslaagd was om dit beeld te assembleren en te restaureren.

Dit was het laatste beeld van vijf andere beelden van koning Ramses II. In de afgelopen twee jaar slaagde het Ministerie van Oudheden er in om twee andere beelden van de koning in de Luxor Tempel te verzamelen en te plaatsen.

Statue of Ramses II Unveiled at Luxor Temple, Image credit: See Egy
Image credit: See Egy

Het standbeeld is ongeveer 12 meter hoog en weegt bijna 60 ton, gemaakt van roze graniet en toont de koning in staande houding met gekruiste armen op de borst met Herderstaf en Dorsvlegel in de handen. Op het hoofd van Ramses II de Dubbele Kroon voorzien van Ureaus.

De fragmenten van dit beeld werden ontdekt tijdens de opgravingen van het Egyptische archeologische team geleid door dr. Mohamed Abdelkader in de tempel in 1958 en tot 1960, waarbij ook delen van andere standbeelden werden aangetroffen.

Men denkt dat de beelden waarschijnlijk vernietigd zijn als gevolg van een verwoestende aardbeving die Egypte in de oudheid had getroffen. Dr. Abdul Qader verzamelde de fragmenten en voerde de restauratie uit en plaatste ze op de houten terrassen naast hun oorspronkelijke plaats om hen te beschermen totdat het ministerie van Oudheden in 2017 met het herstelproces voor deze beelden begon.

Bron
See Egy