Tien tombes ontdekt in Aswan

by Egyptian Realms 71 views0

Fotografie: Ministry of Antiquities

Op de westbank van Aswan, vlak bij de Aga Khan Praalgraf zijn tien tombes ontdekt uit de Late Periode tijdens werkzaamheden die uitgevoerd werden door een Egyptische archeologische missie van het Ministerie van Oudheden.

Westbank van Aswan.

Hoofd van de Afdeling van Egyptische Oudheden Dr. Mahmoud Afifi maakte dat bekend. Algemeen directeur van Aswan en Nubië Oudheden, Nasr Salama verklaarde dat de nieuw ontdekte tombes een uitbreiding van de West Aswan Necropolis zou kunnen zijn die ontdekt werd in de laatste eeuw en herbergt een aantal tombes van opzichters van Aswan van het Oude-, Midden-, en Nieuwe Rijk.

Fotografie: Ministry of Antiquities

Archeoloog Sayyed Al-Rawi verklaarde dat de nieuw ontdekte tombes gelijke architectonische ontwerpen vertonen die bestaan uit trappen die zijn uitgehouwen uit rotsen die leiden naar de toegang van de tombe en een eenvoudige kamer waar een aantal sarcofaagkisten en mummies werden aangetroffen. Tijdens het volgende seizoen zal de missie zich richten op hetgeen ontdekt is in de tombes en zich wijden aan het al het nodige conserveringswerk.

Bron: Egyptian Ministry of Antiquities