Tombe ontdekt in Qubbet el-Hawa

by Egyptian Realms 94 views0

Fotografie:Qubbet el-Hawa

In het westen van Aswan te Qubbet el-Hawa is een indrukwekkende tombe ontdekt op een oude begraafplaats uit 2278 – 2184 vChr. De ontdekking werd bekend gemaakt tijdens opgravingen door archeologen van de Universiteit van Birmingham, De Egyptische Ontdekkings Vereniging en het Onderzoek Project Groep van Qubbet-el Hawa.

Bij het onderzoek is een muur is blootgelegd dat deel uitmaakt van de tombes van de gouveneurs Harkhuf en Heqaib van het Elephantine district. Studenten en archeologen die werkzaam zijn op het terein doen onderzoek naar de tombes, gebouwen en voorwerpen afkomstig uit het Oude Rijk en de eerste tussen-periode (2278-2184 v.Chr.)

Fotografie: Qubbet el-Hawa

De oude scherven van aardewerk die zijn opgegraven hebben bijgedragen aan het dateren van de vindplaats. Directeur van de Qubbet el-Hawa Onderzoek Project Groep, Eman Khalifa verklaarde dat de scherven van aardewerk gelijkenis vertonen met aardewerk uit de periode van Farao Pepi II uit de 6e Dynastie.

De hoofdzakelijke reden waarom archeologen opgewonden zijn is vanwege een vondst eerder dit jaar van een nieuwe tombe waarin een goed geconserveerde mummie werd ontdekt die in twee houten kisten was geplaatst. De binnenste kist is dermate intact dat het gemakkelijk was na te gaan welk hout ervoor gebruikt was. De vrouwelijke mummie genaamd ‘Sattjeni’ die ontdekt is vervulde een sleutelrol in het Oude Rijk. Zij was niet alleen de moeder van Heqaib III en Amaeny-Senb, twee van de hoogste authoriteiten in Elephantine, maar toen al haar mannelijke familie stierf vervulde zij zelf de gouvernementele taak  aldus Mail Online.

De archeologen continueren hun werk met het opgraven op de plaats waar deze ontdekkingen zijn gedaan. Dat de monumenten in goede conditie verkeren is te danken aan de droogte in het gebied.

Bron: The Vintage News