12 Tombes ontdekt in Gebelel Silsila

by Egyptian Realms 104 views0

Een Zweedse archeologische missie van de Lund Universiteit te Gebelel Silsila ten zuiden van Luxor, geleid door Dr. Maria Nilsson en John Ward hebben 12 uit steen gehouwen tombes ontdekt uit het Nieuwe Rijk.

Ook drie uit steen gehouwen crypten, twee nissen die waarschijnlijk gebruikt werden voor offers, een tombe die plaats bood voor gestorven dieren en drie individuele minderjarige begraafplaatsen met inboedel.

Dr. Nilsson verklaarde dat drie verschillende stijlen van graven zijn gedocumenteerd waaronder een uit steen gehouwen crypte, een ondiep graf bedekt met steen en een minderjarige die gewikkeld was in textiel en geplaatst was in een houten kist.

Twee van de drie kinderen waren afgezonderd geplaatst binnen uitsteeksels van natuurlijk zandsteen. Begrafenis giften zoals amuletten (waaronder die van Bes), halssnoeren, bewerkt hout en kleurrijke kiezelstenen werden ook aangetroffen.

Fossielen van schapen, geiten, een bijna complete krokodil en een koppel Nijl baars werden aangetroffen bij de zandstenen sarcofaag. Beschilderde aardewerk kistjes, beschilderd pleister, textiel, wikkels en juwelen waaronder amuletten en scarabeen waren giften die zijn meegegeven aan de eigenaars.