Linkeroog van Horus

by Egyptian Realms 1.181 views0

Pectoraal van het linkeroog afkomstig uit de tombe van Farao Tutankhamun. Links de Gier Nekhbet, rechts de Cobraslang Wadjet.

Inleiding

Het Linkeroog van Heru vertegenwoordigd de Maan.

Het Oog van Heru is verbonden aan de Legende waarin Heru zijn Linkeroog verloor tijdens het gevecht met zijn oom Suth. Heru strijdde om de dood van zijn vader te wreken. Tijdens het gevecht wist Suth het linker oog eruit te snijden bij Heru in zijn Havik vorm. Tehuti, Het-Heru en Aset genazen het Linkeroog van Heru. Het herstelde oog werd bekend als de Udjad, het gezonde oog, en werd een krachtig symbool van herstel, gezondheid, voorspoed, bescherming en regeneratie.

Het Linkeroog van Heru werd als symbool in huizen op muren, deuren of keuken geplaatst als bescherming. Ook sieraden, Amuletten, en andere dingen werden ermee voorzien zodat de ogen van Ra toezicht en bescherming konden bieden.

Het Amulet in de vorm van het oog werd ook in de wikkels van de mummies geplaatst op de plaatsen waar de balsemers ingrepen hadden gedaan om organen te kunnen verwijderen. Beschadiging van het lichaam werd gezien als ongeluk voor de overledene, waardoor het Oog van Heru bescherming moest bieden.

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Amulet hanger in de vorm van het Linkeroog van Heru.
Gouden Amulet hanger van het Linkeroog van Heru.

Linkeroog

De leer van het Linkeroog van Heru was een training van het ‘eterische lichaam’ welke gedurende jaren werd ontwikkeld.

Emoties, gevoelens, angsten zowel positief als negatief werden behandeld. Ook de chakra’s die hier mee verbonden zijn werden meester gemaakt. Tempels van de oude Cultus waren op het chakra-stelsel gebouwd. Tempels waren uitgevoerd met obstakels, kamers en nissen om de deelnemer op de proef te stellen. Door beproevingen te doorstaan overwon men zijn diepe emotionele gevoelens. De kundalini energie werd geactiveerd en werd ontwikkeld.

Het Linkeroog verschaft toegang tot de ruimte, volume en begrip van Maat. Het oog is opgedeeld in fracties van de (Hekat). De fracties (breuken) lopen van 1/2 tot 1/64. Opgeteld is de uitkomst 63/64. Opgetelde delen van een oorspronkelijk geheel kunnen nooit meer de eenheid vormen. Behalve bij oneindig. Alleen het absolute is 1. Ook andere Egyptische maatvoeringen zijn van kosmische basis afgeleidt. Zij verhouden zich zowel op harmonische als meetkundige en mathematische manier tot elkaar. Zij verbinden de mens met tijd en ruimte

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Register

Hieroglyph Eye Heru.

Wordt vervolgd…

Amulet met Linkeroog.
Amulet met Linkeroog.
Het Linkeroog van Heru met breuken.
Het Linkeroog met de breuken erbij.

Linkeroog op Schaal.
Linkeroog op Schaal.
Hanger met het Linkeroog van Heru.
Pectoraal van het Linkeroog.