Rechteroog van Horus

by Egyptian Realms 369 views0

Voorstelling van het Rechteroog van Heru.
Voorstelling van het Rechteroog van Heru boven een Standaard. Links Hapi en Imseti, rechts, Duamutef en Qebesenuef en vormen de vier Zonen van Heru.

Rechteroog van Heru

Leer van het Rechteroog van Heru was een training voor het eenheid Bewustzijn.

Het Rechteroog van Heru vertegenwoordigd de Zon.

Wordt vervolgd…

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Rode weg

De Rode Weg is de lange weg van ervaringen die men opdoet tijdens het leven.

De legendarische Rode Weg werd omschreven als een weg vol gevaren die dodelijk konden aflopen wanneer men niet sterk, alert of moedig genoeg was. De Rode Weg is een leer school dat men bij de Bron brengt. De Rode Weg kan als een geestelijk, spiritueel pad worden beschouwd. In het Oude Egypte werd de Rode Weg geestelijk als fysiek afgelegd. Men moest zich meten aan tegengestelde krachten.

De kandidaten die in aanmerking kwamen kwamen goed voorbereid naar de plaats waar de strijd plaatsvond, een oude weg die de Rode Weg genoemd werd. Deze moest men afleggen met twee paarden en span met assistent (die onderandere pijlen draagt en het stuur overneemt als de Pharaoh in aktie is. De kandidaat kreeg de beste uitrusting die hij kon veroorloven.

Het Mysteriespel was een groot spectakel en volk van ver buiten de grenzen van Egypte kwamen hierop af. Langs de weg stond het vol met juichende mensen die elk hun held aanmoedigden. De weg vol hindernissen (kuilen, bergen, water, vuur), spellen (boogschieten, speerwerpen, ringsteken), obstakels zoals vechters, jagers, worstelaars, kortom een zware tocht die men moest afleggen. Het vereiste veel zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, moed en vooral snelheid.

De tegenstanders ofwel medespelers van het Mysteriespel waren zoals gladiatoren, zeer professioneel en moesten verslagen worden door de kandidaat. Zij hadden het belang hun bekende naam in ere te houden voor groot publiek en voor een overwinning stond een beloning tegenover.

De strijd van Heru is verbonden aan de Legenden. Van de symbolische strijd zijn veel afbeeldingen terug te vinden.

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Register

Hieroglyph Eye Heru.

Meer informatie over de strijd van Heru zie Legend of Heru.
Meer informatie over het Rechteroog van Heru zie Amulet oog.

De Bhagavat Gita beschrijft de strijd met Arjuna.

INDEX
Rechteroog van Heru
Rode Weg
Register

Impressie van Heru.
Impressie van Heru.
Rechteroog amulet hanger.
Rechteroog amulet hanger.