Beelden en pilaar ontdekt bij Tell Edfu

by Egyptian Realms 102 views0

Ancient Egyptian column discovered at Edfu.
Photo credit: Egyptian Ministry of Antiquities

De Amerikaanse archeologische missie van het Oriental Instituut van de universiteit van Chicago die werkzaam is in het gebied van Tell Edfu, heeft een deel van een kalkstenen pilaar ontdekt die gedateerd wordt uit de 18e Dynastie.

Secretaris-generaal van de Supreme Councel of Antiqities, Mustafa Waziri maakte bekend dat de pilaar een hoogte heeft van 165 cm en een diameter heeft van 28,5 cm en voorzien is van een vertikale kolom met hiërogliefen waarin de naam van de hogepriester van Horus “Amenmesse” wordt vermeld.

Statue of a lady discovered at Edfu.
Photo credit: Egyptian Ministry of Antiquities

Naast de vonst van de pilaar werd tijdens de missie ook een beeld van een dame, gemaakt van zandsteen ontdekt die wordt gedateert uit de 19e Dynastie.

Directeur van Aswan en Nubian Antiquities, Abdel-Moneim Saeed gaf aan dat naast de nieuwe ontdekkingen uit de 18e Dynastie ook een zwart beeld van dioriet werd ontdekt van een schrijver in zittende houding die aan alle zijdes van het beeld voorzien is met hierogliefen en een kalkstenen blinde deur die gedecoreerd is met verdiept relief waarin een man en vrouw worden afgebeeld en omgeven worden door hieroglyfische teksten.

Bron
Egypt Museum.com