Nationaal Museum Brazilië verwoest door grote brand

by Egyptian Realms 190 views1

Een groot verlies voor de wereld, het Nationale Museum van Brazilië in Rio de Janeiro is getroffen door een enorme brand waarbij een grote collectie van 700 voorwerpen afkomstig uit het oude Egypte zijn beschadigd. De oorzaak van de brand is tot nu toe onbekend.

Niemand raakte gewond bij het vuur, dat begon nadat het museum voor die dag was gesloten, meldde de lokale media. Ongeveer 50 brandweerlieden proberen sinds 19.00 uur lokale tijd het inferno te beheersen. De vlammen verspreidden zich snel door het 19e-eeuwse houten herenhuis waar het museum is gevestigd.

Het Nationaal Museum is een van de oudste en grootste van Amerika, met meer dan 20 miljoen objecten met betrekking tot natuurlijke historie en antropologie. Het is gehuisvest in het Sao Cristovao-paleis in Rio de Janeiro, een voormalige residentie van de Portugese koninklijke familie.

Het Nationaal Museum herbergt de grootste verzameling van Egyptische archeologie in Latijns-Amerika, met meer dan 700 items. Het heeft ook een uitgebreide verzameling mineralen en fossielen.

De omvang van de schade aan de inhoud van het museum is tot nu toe onbekend, evenals de exacte oorzaak van de brand. Autoriteiten zijn een onderzoek gestart.

Bron
RT