Legende van Elephantine

by Egyptian Realms 94 views0

Khnum op de Hemelse boot.
Khnum op de Hemelse boot.

Inleiding

In de legende van Elephantine is Khnum de Schepper.

Oorspronkelijk was Khnum een beschermer en Neter van de Bron van de Nijl die ervoor zorgde dat er genoeg slib naar buiten werd gebracht door het water tijdens de overstroming.

Door het werken met de Klei van de Nijl werd Khnum de Grote pottebakker. De pottebakker vormde niet alleen mannen en vrouwen maar ook de Neteru en de wereld.

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Legende

Khnum creërde het Universum op zijn potterbakkerswiel.

Hij modeleerde de Neteru en vele mensen van de Aarde met modder afkomstig van de Nijl. Vormde lichamen, dieren, vogels, vissen, reptielen en planten.
Om het leven te garanderen van continuiteit heerst Khnum over de domeinen van geboorte en creatie van elk persoon en Ka.

De Schepper wordt afgebeeld als pottebakker. Het woord kwam tot Geremaya van de Heer, die zij: Reis op en ga naar het pottebakkershuis en roep daar, om mijn woord te zegenen, dus ik vetrok naar het pottershuis en Kijk, Hij bracht een werk van het Wiel, en het voorwerp dat hij had gemaakt van Klei was een Hart in de hand van de potterbakker, dus hij maakte nog een onderdeel zo goed de potterbakker kon maken. Toen kwam het werk van de Heer tot me en zij: alle huizen van Israel kan ik niet doen met jou als deze potterbakker, zegt de Heer. Houdend als Klei in de pottenbakkers hand. Dus ben jij in mijn hand heel het Huis van Israel. (ISis-RA-ELohim) Maar nu een Heer gij kunstenaar onze Vader zijn wij de Klei, gij de pottebakker, wij zijn al het werk van de hand.

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Register

Als pottebakker modelleerde Khnum het lichaam van een kind, en zijn Ka voor aanvang van de geboorte. Khnum schonk gezondheid aan het kind nadat het was geboren.
Stele van Sehel

INDEX
Inleiding
Legende
Register

Galaxy ring.