Reconstructie boot Amun-Ra

by Egyptian Realms 230 views0

Click to enlarge.

Processie van Amun-Ra

Reconstructie van een wandvoorstelling in een zaal in de Karnak Tempel.

Links staat Farao Ramses II die een wierook brander opheft voor de processie optocht van Amun. De weg wordt gemarkeerd door rode en oranje kegels die het landschap symboliseren.

Bark van Amun in de Karnak Tempel.
Voorstelling in de Karnak Tempel.

Bark van Amun
De boot wordt gedragen door vijftien dragers van Ra en dertien dragers van Anpu met jakhals masker. De dragers zijn voorzien van een priesterlijk Tenue. Priesters waaien met waaiers van palmvezels die voorzien zijn van pluimen. De boot is voor en achter voorzien van de kop van de Ram met Zonschijf en draagt een gouden kraag met Pectoraal. Ramses II staat in het midden voor het heilige huis op de boot afgebeeld.

Reconstructie Boot Amun-Ra. ©R.Bloom, Egyptianrealms.com
Farao Ramses II in Tenue met wierook brander voor de boot van Amun-Ra.

Ramses II
De Cartouche van Ramses II wordt meerdere keren weergegeven. Ramses draagt een priesterlijk Tenue met schort dat voorzien is van Cobra slangen. Ook draagt hij een pantervacht.

Reconstructie Boot Amun-Ra. ©R.Bloom, Egyptianrealms.com
Ramses II naast de boot van Amun-Ra.

Heilig huis
Het houten huis is voorzien van veel Symboliek. Onderaan staan Ramses II en Anpu priesters gehurkt afgebeeld tussen de twee dames, dame met Rode Kroon en dame van de Nijl. Erboven een halssnoer met Cartouche en Cobra slangen met Zon. Daarboven Ra gehurkt op een podium temidden van Aset met gespreide vleugels, Shen en staf. Boven Ra een sluier met Cobra slangen met daarachter de Zon. Daarboven bevind zich Amun zittend op een Lotus knop en Schaal temidden van Aset met gespreide vleugels, Ankh en staf, staand op een podium. Voor en achter Amun bevind zich een persoon die een geschenk aanbied. Bovenop het huis staan gehurkte personen, Neter en Cobra slangen op een Schaal afgebeeld. Bovenop rust een Cobra slang die met zijn lichaam het dak omsluit.

Kleuren
Na grondig onderzoek werd duidelijk dat er veel oker restanten zich op de muur bevonden dat als ondergrond is gebruikt. Hierogliefen werden op muren op een witte ondergrond afgebeeld. Oranje, oker, Turqois, Wit, Hemel blauw en groen zijn Kleuren die veel terugkomen.

Reconstructie Boot Amun-Ra. ©R.Bloom, Egyptianrealms.com
Dragers met jakhals masker.

© Copyright R.Bloom, www.egyptianrealms.com