2500 jaar oude Egyptische mummie gevonden op universiteit Sydney

by Egyptian Realms 73 views0

Egyptische sarcofaagkist op de universiteit van Sydney

Het personeel van het Nicholson Museum in Sydney stonden versteld toen ze een 2500 jaar oude Egyptische mummie vonden in een kist waarvan men dacht dat die leeg was.

“De kist werd oorspronkelijk in 1858 gekocht door een antiekmarkt in Egypte, door Sir Charles Nicholson, een van de eerste kanseliers hier aan de Universiteit van Sydney,” vertelde archeoloog en onderzoeksleider Dr Jamie Fraser.

“Een van de curatoren in 1940 publiceerde een catalogus waarin stond dat de kist leeg was, dus waren we in de veronderstelling dat er niet veel over was.”

Maar onlangs, toen Fraser besloot om een ​​paar foto’s te maken van de onderkant van de kist voor de archieven van het museum, ontdekten de medewerkers dat er meer was voordat ze het naar de steigers brachten.

“In onze archieven staat dat het leeg was of dat er gemengd puin in zat,” zei Fraser.

“We verwachtten een paar verbanden of misschien een paar botten, maar toen we het deksel eraf haalden, waren we gewoon verbaasd over wat we hadden gevonden.”

Hoewel het niet bekend is wie de persoon was of hoe ze in de kist konden komen, hebben onderzoekers enkele nuttige aanwijzingen ontdekt die kunnen helpen bij het oplossen van het oude mysterie.

“De kist is gemaakt voor een dame genaamd Mer-neith-ites en we weten dat ze rond 600 voor Christus in Egypte woonde vanwege de stijl van de kist,” zei Fraser. “We weten ook dat ze in de tempel van de godin Sekhmet werkte omdat dat op de kist wordt vermeld.”

“Wat we niet weten, is of de overblijfselen in de kist ook van Mer-neith-its zijn, omdat veel arcofaagkisten die halverwege de 19e eeuw werden gekocht op de antiekmarkten, lijkkisten en mummies als een ensemble zouden verkopen, maar dat deden ze niet noodzakelijkerwijs samen passen.” Onderzoekers geloven dat vanwege de zeer slechte conditie van de mummie, de kist vrijwel zeker een doelwit was van grafrovers.

‘Ze hebben de mummie uit elkaar gehaald om te proberen alle juwelen en amuletten te krijgen,’ zei Fraser. “Toen werd de kist naar de dealerwinkel gebracht en vervolgens door Nicholson naar Londen verplaatst en vervolgens naar Sydney, dus er is een mengsel van vele botten, verbanden en kralen.”
Hoewel het lichaam niet volledig intact is, gelooft Fraser dat het een zeer unieke gelegenheid biedt voor verdere studie.

“Als je een complete mummie hebt, heb je een ethische verantwoordelijkheid om deze mensen te behandelen zoals ze bedoeld waren om behandeld te worden, we willen ze niet uitpakken, we willen ze bewaren,” zei hij.

“Hoewel we digitale hulpmiddelen kunnen gebruiken om een ​​complete mummie te scannen, krijgen we nooit echt de botten te verwerken, dus nu is de volgende stap voor een forensisch archeoloog om de botten uit te leggen en een analyse uit te voeren van wat ze consumeerden, wat hun levensstijl was en hoe ze stierven.”

“Deze antwoorden liggen in de pathologie van de botten.”

Bron
Xinhuanet