The Mummy

by Egyptian Realms 391 views0

In 1127 v.Chr. begraafde Engelse kruisvaarders een Egyptische robijn in de tombe van één van hun leden.

In het huidige Londen ontdekt een team die werkzaamheden aan het uitvoeren is de tombe waarbij een mysterieuze man geautoriseerd is de plaats te onderzoeken.

Terug naar het Nieuwe Rijk van het oude Egypte was prinses Ahmanet de eerste in de lijn van de familie op haar vader Menehptre op te volgen totdat zijn tweede vrouw geboorte schenkt aan een zoon. Vastbesloten de troon voor haarzelf op te eisen, dagvaardigd zij Set die haar helpt als zij een mystieke dolk om zijn ziel te transformeren in een lichamelijke vorm. Nadat zij haar familie heeft omgebracht offert zij haar liefde aan Set maar wordt daarbij betrapt door haar vaders priesters en wordt vervolgens levend gemummificeerd voor de eeuwigheid. Haar sarcofaag werd begraven in Mesopotamië en ondergedompeld in een poel zodat haar monsterlijke vorm niet kon ontsnappen.

In het huidige Irak, ontdekken Sergeant Nick Morton en Korporaal Chris Vail voor het Amerikaanse leger bij toeval de tombe van Ahmanet na een luchtaanval. Archeoloog Jennifer Halsey arriveert ter plaatse en onderzoekt men hen de tombe. Nadat Nick de sarcofaag van Ahmanet weet te bevrijden uit de poel, verplaatsen ze de sarcofaag met een transport vliegtuig naar Engeland. Tijdens de vlucht raakt Chris bezeten door de kracht die van de sarcofaag afkomt nadat hij gebeten was door een spin in de tombe. Na een poging de sarcofaag te openen valt hij de groep aan waardoor Nick genoodzaakt is hem te doden. Een grote zwerm van kraaien valt daarop het vliegtuig aan waardoor het neerstort en iedereen aan boord doodt behalve Jennifer die met een parachute weet te ontsnappen.

De volgende dag ontwaakt Nick in een mortuarium in Oxford en ontdekt dat hij om onbekende redenen weer leeft en leert van de geest van Chris dat hij is vervloekt door Ahmanet die verlangt hem te gebruiken als plaatsvervanger voor Set. De mummie van Ahmanet weet te ontsnappen uit de sarcofaag en begint zich te voeden met reddingswerkers om haar uitgedroogte lichaam te regenereren waarbij de werkers in zombies veranderen.

Ahmanet weet de dolk van Set te bemachtigen in een nabijgelegen kerk waarbij onbekende soldaten verschijnen en Ahmanet gevangen nemen. Nick en Jennifer raken geschokt als zij erachter komen dat de leider van de groep, Dr. Henri het ritueel wil volbrengen waarbij Set het lichaam van Nick volledig overneemt zodat het kwaad voor eeuwig kan voortleven.

Uiteindelijk weet Nick de dokter te stoppen en weet samen met Jennifer te ontsnappen maar lopen in voor een tweede maal in de val van Ahmanet. Zij steelt de dolk en roept een leger van overleden kruisvaarders aan om haar te dienen. Ahmanet weet de robijn te bemachtigen en plaatst het in de dolk waarmee zij Set kan bevrijden.

Dan weet Ahmanet Jennifer gevangen te nemen in de hoop haar grip over Nick te breken. Vastbesloten gaat Nick in gevecht maar geeft zich uiteindelijk op een listige manier over aan Ahmanet om de dolk te stelen en de robijn te vernietigen. Bij het aanzien van het levenloze lichaam van Jennifer besluit hij de met de dolk zichzelf te steken. Door zijn lichaam dat deels bezeten is door Set weet hij de controle terug te herwinnen en het leven uit Ahmanet te zuigen.

Nadat Ahmanet geslonken is tot een mummie, wendt Nick de krachten van Set aan om Jennifer weer tot leven te brengen en verdwijnt vervolgens spoorloos. Het lichaam van Ahmanet wordt dan weer opgesloten in een poel van kwik om het veilig te stellen. Later verschijnt Nick in de woestijn en weet zijn partner Chris te herrijzen waarbij zij samen op zoek gaan naar een nieuw avontuur.