Enorm beeld van Farao Psamtek I ontdekt

by Egyptian Realms 80 views0

Archeologen van Egypte en Duitsland hebben fragmenten gevonden van Farao Farao Psamtek I uit de 26e Dynastie op het terrein achter de grote beelden van Memnon op de Westbank van Luxor waar de dodentempel van Farao Amenhotep III was gevestigd.

Aanvankelijk werd gedacht dat het beeld aan Ramses II toebehoorde maar na bestudering van hierogliefen die aangetroffen werden op de fragmenten bleek het om farao Psamtek I te gaan. De fragmenten waaronder een torso en deel van de kroon met een gedeelte van het hoofd waaronder een intact oor werden ontdekt in het grondwater dat eerst weggepompt moest worden om de fragmenten bloot te leggen.


Op hetzelfde terrein zijn maar liefst 66 beelden van de leeuwin Sakhmet gezeteld op de Troon met Papyrusscepter en Ankh in de hand aangetroffen die in en om de Tempel van Amenhotep III stonden opgesteld.

Ook een beeld van koningin Teje, de partner van Amenhotep III is ontdekt evenals een groot intact beeld van Farao Amenhotep III die verplaatst is naar de tuin voor het museum in Luxor.

Bezoek de Facebook van Egyptian Realms voor meer informatie en foto’s van bovenstaande ontdekkingen.

© Copyright www.egyptianrealms.com