Grote Piramide kan elektromagnetische energie richten

by Egyptian Realms 833 views0

Piramide van Cheops op het terrein van Gizeh.

Nieuw onderzoek van een internationaal team van natuurkundigen heeft onthuld dat de Grote Piramide van Gizeh elektromagnetische energie kan richten door zijn verborgen kamers en onder zijn basis.

Wetenschappers van de Itmo-universiteit in Rusland en van het Duitse Laser Zentrum Hannover pasten methoden van theoretische fysica toe om de elektromagnetische reactie van de oude Egyptische piramide op radiogolven te onderzoeken.

Hun berekeningen voorspelden dat in een resonante staat de piramide elektromagnetische energie kon concentreren in zijn interne kamers, evenals onder zijn basis, waar de derde onvoltooide kamer zich bevindt.

De Grote Piramide, bekend als de piramide van Khufu of Cheops is de grootste en meest complexe piramide op het plateau van Gizeh. Vorig jaar werd binnen een 30 meter lange verborgen kamer ontdekt, die bijdroeg aan het mysterie rond de oudste van de zeven wonderen van de antieke wereld en aanleiding gaf tot nieuwe studies naar de legendarische Egyptische structuur.

“Egyptische piramides hebben altijd veel aandacht getrokken, wij als wetenschappers waren ook geïnteresseerd in hen, dus we besloten om de Grote Piramide te beschouwen als een deeltje dat radiogolven resoneert,” verklaarde Dr. Andrey Evlyukhin, co-auteur van de studie.

Het onderzoeksteam creëerde een 3D-model van de piramide en gebruikte analytische methoden van de theoretische fysica om hun conclusies te formuleren. Om de resultaten te verklaren, voerden de wetenschappers een multipoolanalyse uit – een methode die veel wordt gebruikt in de natuurkunde om de wisselwerking tussen een complex object en een elektromagnetisch veld te bestuderen.

Vanwege het gebrek aan informatie over de fysieke eigenschappen van de piramide, moesten onderzoekers een aantal aannames verwerken – inclusief dat er geen onbekende holtes binnenin zijn en dat het bouwmateriaal met de eigenschappen van een gewone kalksteen gelijkmatig wordt verdeeld in en uit van de piramide.

“Met deze aannames hebben we interessante resultaten behaald die belangrijke praktische toepassingen kunnen vinden,” zei Evlyukhin. “Het team hoopt nu een vergelijkbaar concentrerend effect te creëren op nanoschaal. Deze nanodeeltjes kunnen dan worden gebruikt voor de ontwikkeling van sensoren en in hoge mate efficiënte zonnecellen.
“Door een materiaal met geschikte elektromagnetische eigenschappen te kiezen, kunnen we piramidale nanodeeltjes verkrijgen met een belofte voor praktische toepassing in nanosensoren en effectieve zonnecellen,” zei co-auteur Polina Kapitainova.

Het onderzoek is gepubliceerd in de Journal of Applied Physics.

Bron
RT