Tombes ontdekt onder woning in Gizeh

by Egyptian Realms 146 views0

Tombs found below house Gizeh.De Egyptische politie heeft een oude begraafplaats ontdekt tijdens het onderzoeken van illegale graafwerkzaamheden bij een huis in de buurt van de piramides van Gizeh dat zondag bekend werd gemaakt.

In een officiële verklaring zei de Algemene Administratie van Toerisme en Antiquiteiten dat de ontdekking werd gedaan als onderdeel van hun voortdurende inspanningen om illegale opgravingen op archeologische vindplaatsen op te sporen.

Een inwoner van het Nazlet El-Samman-district had illegaal gegraven onder zijn huis op zoek naar oude voorwerpen volgens de verklaring van de politie.

Tombs found below house Gizeh.
Toegang tot één van de tombes.

Twee opgravingen werden ontdekt onder het huis waavan de eerste 1,5 meter diep en de tweede vier meter diep.

Binnen één uitgegraven gebied werd een gang ontdekt die leidde naar een uitgehouwen kamer met afmetingen van 2 bij 2,5 meter. In de kamer was een blinde deur waarachter een put in de rots uitgehakt was.

Tombs found below house Gizeh.

In het andere uitgegraven gebied werd een kamer ontdekt die voorzien is van zes uitgehouwen muur reliëfbeelden. Sommige standbeelden waren afgebrokkeld aan hoofden en benen zo luidde de verklaring. De verklaring gaf geen verdere details over de aard of de leeftijd van de ontdekkingen.

De politie is op zoek naar de gevluchte eigenaar van huis.

Een aantal mensen is de afgelopen jaren in Egypte gedood tijdens een poging om opgravingen te doen op zoek naar oude voorwerpen, wat illegaal is zonder de juiste vergunningen.

Bron
ahramonline