Esna Tempel plafond gerestaureerd

by Egyptian Realms 189 views0

Een team van restaurateurs van het Ministerie van Oudheden is bezig met schoonmaken en renoveren van schilderingen op het plafond van de Esna Tempel ten zuiden van Luxor.

Esna Temple restauration image Luxor Times
Image credit: Luxor Times

Het resultaat is prachtig, aldus secretaris-generaal van de Supreme Council of Antiquities Dr Moustafa Waziri, opmerkend dat de prachtige kleuren van de schilderijen nu te zien zijn. Hij verwachtte dat meer beschilderingen en inscripties onthuld zouden worden.

Columns of the Esna Temple
Pilaren van de Esna Tempel voor de restauratie.

Directeur van de archeologische afdeling van Esna Ahmed Hassan Amin zei dat alle fotografische documentatie van de inscripties en beschilderingen in de tempel ook is voltooid. Er wordt nog druk gewerkt aan het schoonmaken van alle muren en het onderhouden van kleuren en het opnieuw in elkaar zetten van stenen blokken, zei directeur van het herstelproces Entsar Moustafa bij de Esna Tempel.

Esna Temple restauration image Luxor Times
Image credit: Luxor Times

De Esna Tempel is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in de Boven-Egyptische stad en ligt ongeveer 55 kilometer ten zuiden van Luxor aan de westelijke oever van de Nijl en werd ontdekt in 1843.

Ceiling of the Esna Temple
Reliefs op het plafond van de Esna Tempel voor de restauratie.

Bron
Luxor Times