Zes tombes uit oude Rijk ontdekt in Aswan

by Egyptian Realms 116 views0

Britse archeologen van de Exhortation Society van de Universiteit van Exhortlasty die aan het project Qubbet el-Hawa in Aswan werkzaam waren hebben zes graftombes van verschillende groottes ontdekt die afkomstig zijn uit het Oude Rijk.

Secretaris-generaal van de Supreme Council of Antiquities Dr. Mostafa Waziri zei dat de ontdekte graven van verschillende afmetingen zijn, variërend van 190 x 285 cm, 352 x 635 cm.

Twee van de tombes hebben een uitgehouwen ingang in de rots die was afgesloten met stenen en een ingang naar de grafkamer die was omsloten door een bakstenen muur.

Six tombs discoverd at Aswan.
Image credit: Luxor Times

De tombes zijn in de oudheid geplunderd door dieven die via de achtermuur binnen wisten te dringen. Projectdirecteur en directeur van het Museum of Ancient Cultures aan Macquarie University, Sydney, Australië, Prof. dr. Martin Bommas zei dat een fragment van een funerair masker werd aangetroffen in een tombe, een klein metalen amulet met de god Khnum en een grote hoeveelheid aardewerk die bewaard zijn gebleven en afkomstig zijn uit het late tijdperk.

Six tombs discovered at Aswan.
Image credit: Luxor Times

Directeur-generaal van de Aswan Antiquities Abdul Moneim Said zei dat alle vondsten op de locatie zijn overgebracht naar een opslag depot in Aswan.

Bron
Luxor Times