3000 jaar oude tombe ontdekt in Luxor

by Egyptian Realms 235 views0

Mummy discovered on westbank Luxor
Image credit: Luxor Times

Een team Egyptische archeologen heeft een 3000-jaar oud Ramesside-graf in Assasif-gebied ontdekt op de westelijke oever van de Nijl in Luxor, Egypte.

De werkzaamheden op de locatie startten in maart 2018 en stopten in mei 2018 en werden vervolgens hervat in augustus 2018 en zijn nog steeds aan de gang.

Tomb discovered at Luxor
Image credit: Luxor Times
Sarcophagus discovery luxor
Image credit: Luxor Times

Tijdens de werkzaamheden werd ruim 300 kubieke meter puin geruimd. Het graf toont afbeeldingen van koningin “Ahmose-Nefertari” en haar zoon “Amenhotep I” volgens Dr. Khalid El-Enany, minister van oudheden,.

Het graf behoort toe aan een man die “Shu En Khet.ef” wordt genoemd, die een “schrijver van de mummificatiekapel in de tempel van Mut” was, zoals Dr. Mostafa Waziri, secretaris-generaal Generaal van de Hoge Raad van Antiquiteiten zei tijdens de persconferentie bij de beroemde tempel van Deir Bahari. Dr. Waziri voegde eraan toe dat de vrouw van de schrijver een “Zangeres van Mut” was.

Tomb discovered at Luxor

In hun tombe zijn meer dan 1000 Ushabtis aangetroffen, gekleurde houten maskers, faience beeldjes en papyri waarop ​​een deel van hoofdstukken 125 van het “Dodenboek” werden ontdekt.

Tomb discovered in Luxor.
Image credit: Luxor Times

Tijdens de werkzaamheden werd in september 2018 een zijkamer ontdekt en verzegeld met modderstenen. In die kamer waren 2 houten kisten gevonden met bloemen erop en in perfecte staat van bewaring. De kisten zijn gedateerd op de 25e Dynastie of 26e Dynastie.

De eerste voor een man genaamd “Padiese” die een hogepriester was van Amun en de andere kist voor zijn vrouw die een Zangeres van Amun was.

Bron
Luxor Times