8 tombes ontdekt in Tuna el-Gebel

by Egyptian Realms 141 views0

Photo credit: Egypte Today

De Egyptische minister van Oudheden Khaled Anany kondigde zaterdag de ontdekking aan van 8 graven met ongeveer 40 grafkisten van faraonische priesters en meer dan 1000 Ushabti-beelden in het gebied Tuna el-Gebel in het Egyptische gouvernement Minya.

“Vandaag kondigen we het begin aan van een nieuwe ontdekking, de graven zitten vol met juwelen, pottenbakkerijen en faraonische potten”, vertelde Anany.

Deze ontdekking, zoals beschreven door Anany, is een van de grootste en belangrijkste archeologische vondsten die de laatste tijd zijn ontdekt. De nieuwe archeologische ontdekking documenteert enkele kwesties die verband houden met het leven van oude Egyptenaren in de provincie Minya tientallen eeuwen geleden.

Photo credit: Egypte Today

De meest prominente vondsten in deze graven waren een gouden masker, doodskisten, mummies en beelden. De Egyptische ministerie van Antiquiteiten voegde eraan toe dat het gebied van de ontdekking jaren van hard werk vereist, erop wijzend dat het belangrijkste voordeel van deze ontdekking is dat het werd ontdekt door Egyptenaren.

Vermeldingswaard is dat deze ontdekking als de tweede ontdekking in 2018 wordt beschouwd nadat een nieuw graf werd ontdekt op de Westelijke begraafplaats in het Piramides-gebied in Giza, aan een oude Egyptische vrouw genaamd Hetpet, zoals op 3 februari door Anany werd aangekondigd.

Hetpet was een vrouw met een hoge sociale positie in de oudheid. Ze heeft een aantal cognomens van hen is de priester van de godin Hathor. Hathor is een faraonische godin die de beginselen van vreugde, vrouwelijke liefde en moederschap symboliseert.

Anany heeft eerder uitgewerkt dat de graafwerkzaamheden in dit gebied zijn begonnen in oktober 2017 en zullen worden voortgezet in 2018 onder toezicht van Mostafa el-Waziry, de secretaris-generaal van de Hoge Raad van Antiquiteiten. El-Waziry heeft eerder aangekondigd dat Hetpet in die tijd een belangrijke rol speelde, vooral op het gebied van de landbouw.

“Het graf bevat een groep schitterende inscripties met zeldzame verbazingwekkende scènes zoals een aap die danst voor een complete muzikale groep, een zeemansgevecht, jagende vogels en vissen, onder andere. Alle inscriptiekleuren zijn heel helder en helder “, meldde el-Waziry na de ontdekking.

Het graf dateert uit de vijfde dynastie van ongeveer 4.400 jaar geleden. Het gebied van de westerse begraafplaats was gereserveerd voor hoge functionarissen in het faraonische gebied. De beroemde Egyptische archeoloog Zahi Hawass heeft eerder een groep oud-Egyptische graven in dit gebied ontdekt.

Archeologen aan de Universiteit van Caïro hebben op zaterdag 13 mei 2017 catacomben gevonden waaronder 18 niet-koninklijke mummies in Tuna el-Gebel. De begrafenisschachten werden gevonden in het gebied, eraan toevoegend dat de schachten naar een aantal gangen leidden binnen een cachette van mummies. Deze vondst was de eerste menselijke necropolis in Centraal-Egypte met zoveel mummies.

Tuna el-Gebel in de stad Mallawi was de necropolis van Khmun. Het bevat monumenten uit de Griekse en Romeinse tijdperken, evenals de late middeleeuwen. Het gebied herbergt de grens Stelae van Akhenaton, catacomben van valken, bavianen en ibissen, en de graven van Petosiris en Isadora.

Het dorp Tuna el-Gebel staat bekend om zijn vele archeologische graven, die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan de heropleving van het archeologische en toeristische leven, en hebben geholpen om Arabische en buitenlandse toeristen naar de regio te drijven. Het is een archeologisch dorp in Al Minya Governorate. Het heeft een bevolking van meer dan 20 duizend mensen.

Tuna el-Gebel heette oorspronkelijk “Steden” in de faraonische tijd. Het werd Tahnet genoemd in de Romeinse tijd. De betekenis van beide namen is de zegen of vloed. Tuna el-Gebel werd beschouwd als een begraafplaats in de faraonische, Griekse en Romeinse tijd met veel belangrijke monumenten, waaronder het graf en de kapel van Isadora, de martelaar van de liefde, die dateert uit de Grieks-Romeinse tijd.

Tuna el-Gebel herbergt het graf van de priester ” Petosiris ” daterend uit het Griekse tijdperk, de villa van de decaan van de Arabische literatuur Taha Hussein, naast het bestaan ​​van vele archeologische vindplaatsen die nog niet zijn ontdekt om te wachten geopenbaard aan de wereld.

Bron
Egypte Today