Gerestaureerd beeld Ramses II onthuld in Luxor Tempel

by Egyptian Realms 285 views0

Image credit: Ahram Online
Image credit: Ahram Online

Een kolossaal beeld van Farao Ramses II werd onthuld in de Luxor Tempel nadat het beeld gerestaureerd was als onderdeel van de viering van de Werelderfgoeddag door het Ministerie van Oudheden.

Tijdens de viering van de Werelderfgoeddag door het ministerie van Oudheden hebben minister van Oudheden Khaled El-Enany en Luxor-gouverneur Mohamed Badr na de overbrenging van 122 voorwerpen uit de King Tutankhamun-collectie in het Grand Egyptian Museum in Cairo een ​​nieuwe tentoonstelling in het Luxor Museum ingewijd.

Hoofd van de musea-sector bij het ministerie Elham Salah zei dat het nieuwe materiaal 186 artefacten bevat die onlangs zijn ontdekt door een Egyptische archeologische missie bij de necropolis Draa Abul Naga op de westoever van Luxor.

De objecten omvatten een verzameling ushabti-beeldjes (beeldjes), geschilderde mummiemaskers, antropoïde sarcofagen-juwelen en een prachtig gesneden beeldje van Isis Nefret, de zanger van de god Amon.

El-Enany en Badr gingen toen naar Luxortempel om het reusachtige beeld van Koning Ramses II na restauratie te onthullen. Secretaris-generaal van de Supreme Council of Antiquities Mostafa Waziri, legde uit dat  het beeld ooit de façade van de Luxor-tempel sierde maar tijdens een verwoestende aardbeving in de oudheid instortte.

Hij vervolgde dat de restauratie en reconstructie van het beeld bijna zes maanden in beslag nam in samenwerking met de ingenieursautoriteit van de strijdkrachten en het Luxor-bestuur die het benodigde restauratiemateriaal hadden geleverd.

Waziri voegde eraan toe dat het beeld in 14 blokken van verschillende groottes was gebroken. De grootste twee waren de kop van het standbeeld en de basis, wat neerkomt op 40 procent van de oorspronkelijke kolos. Het beeld is gehouwen in zwart graniet en weegt 65 ton op een hoogte van 11,7 meter. Het toont Ramses II met dubbele kroon, zijn linkerbeen voor zich.

Image credit: Ahram Online

Algemeen directeur van Luxortempel Ahmed Orabi zei dat het beeld werd gevonden tijdens opgravingen uitgevoerd door Mohamed Abdel Kader in 1958 tot 1960, die ook andere kolossale beelden blootlegde.

Dit beeld is de tweede die door het Ministerie van Oudheden wordt hersteld. De eerste was vorig jaar voltooid. Het is uitgehouwen in zwart graniet, weegt 75 ton en staat op een hoogte van 11 meter. Het toont Ramses II die de dubbele kroon draagt, zijn linkerbeen voor zich. Naast hem staat een standbeeld van 1,5 meter van zijn vrouw, koningin Nefertari.

Bron
Ahram Online