Inhoud mysterieuze sarcofaag bekend

by Egyptian Realms 168 views0

De zwart granieten sarcofaag met rechts de inhoud.

Het Egyptische Ministerie van Oudheden heeft details vrijgegeven over de skeletten die zijn aangetroffen in de mysterieuze sarcofaag die in juli is opgegraven.

De zwart granieten sarcofaag, die dateert uit de 4e eeuw v.Chr., werd in Alexandrië opgegraven.

Drie skeletten
In de sarcofaag trof men drie skeletten aan in een donkerkleurige vloeistof. Wat de meer wetenschappelijke kant betreft, zijn de skeletten nu bestudeerd door een team van wetenschappers van het Ministerie van Oudheden, die hun leeftijd, geslacht en andere details hebben vastgesteld.

De skeletten behoren toe aan twee mannen en een vrouw, alle verschillende leeftijden. De vrouw was de jongste, 20 tot 25 jaar oud en 160 tot 164 cm. Een van de mannen was 35 tot 39 jaar oud en slechts marginaal groter, terwijl de andere de oudste was, 40 tot 44 jaar, en ook de hoogste, met een indrukwekkende 179 tot 184,5 cm.

Gouden platen
Kleine gouden platen werden ook aangetroffen onder de botten. Met afmetingen van ongeveer 5 cm bij 3 cm, voorzien de platen van delicate kunstwerken die kunnen verwijzen naar militaire rangen, volgens onderzoekers geciteerd door Ahram online. De platen worden nu in meer detail bestudeerd.

Een andere eigenaardigheid die de Egyptische wetenschappers hebben ontdekt, is een gat in een van de schedels van de mannen. Het gat was echter niet de oorzaak van de dood, omdat de toestand ervan aangeeft dat de persoon er lang mee had geleefd. In plaats daarvan zeggen de wetenschappers dat het het gevolg is van trepanatie, een oude vorm van chirurgie.

Chirurgische interventie
“Deze operatie is de oudste chirurgische interventie ooit bekend sinds de voorgeschiedenis, maar was zeldzaam in Egypte,” zei Dr. Zeinab Hashish, het hoofd van het onderzoeksteam. Ze voegde eraan toe dat slechts een paar schedels uit het oude Egypte de procedure hadden ondergaan.

“Deze operatie is de oudste chirurgische interventie ooit bekend sinds de voorgeschiedenis, maar was zeldzaam in Egypte,” zei Dr. Zeinab Hashish, het hoofd van het onderzoeksteam. Ze voegde eraan toe dat slechts een paar schedels uit het oude Egypte de procedure hadden ondergaan.

Trepanatie wordt al millennia toegepast om craniale ziekten te behandelen en, in sommige gevallen, wat als abnormaal gedrag werd beschouwd. Een gat werd in de schedel van de patiënt geboord of afgeschraapt, waarvan soms werd gedacht dat het de boze geesten losliet die de persoon bezaten. Trepanatie is inderdaad effectief in het verlichten van de bloeddruk en zwelling en wordt gebruikt om deze symptomen te behandelen in de moderne geneeskunde.

Er worden nu meer onderzoeken uitgevoerd naar de botten, inclusief DNA-analyse en CT-scans, om te bepalen of ze leden van een enkele familie waren. De donkere vloeistof die in de sarcofaag werd aangetroffen wordt ook geanalyseerd en wetenschappers hebben bevestigd dat het rioleringswater inderdaad getint is door de verrotte omhulsels van de lijken.

Bron
RT