Ptolemeïsche rotsgraven in Alexandrië ontdekt

by Egyptian Realms 138 views0

Photo credit: Luxor Times

Een Egyptisch team van archeologen onder leiding van Fahima El Nahas (algemeen directeur van opgravingen in Alexandrië) ontdekte een deel van de westelijke begraafplaats afkomstig uit de Ptolemaeïsche periode in Alexandrië.

Photo credit: Luxor Times

De ontdekking vond plaats tijdens de opgravingen op de site, voordat er toestemming werd gegeven voor de bouw van een moderne muur in de spoorwerkplaatsen in Gebel El-Zaytoun in Alexandrië.

Dr. Aiman ​​Ashmawi vertelde dat tijdens de werkzaamheden een groep van uitgehouwen rotsgraven werd ontdekt. Elke groep graven heeft een afzonderlijke architecturale eenheid die bestaat uit een aantal treden die leiden naar een kleine hal, dan een rechthoekige binnenplaats met ingangen voor de begrafenissen en een reservoir die wordt gebruikt voor funerair gebruik en waarschijnlijk werd gebruikt door de familie van de overledene.

Photo credit: Luxor Times

Dr. Ashmawi zei ook dat de graven waarschijnlijk voor lange tijd werden gebruikt en behoren tot minder bedeelden. De tombes hebben gekleurde lagen mortel en basismortel zonder accenten die de economische status verklaren van de daar begraven overledene.

Het eerste onderzoek kan vertellen dat sommige van de graven architectonisch werden aangepast in de loop van de tijd om enkele kenmerken toe te voegen of om enkele begrafenisopeningen af ​​te dichten die kunnen bevestigen dat verschillende generaties gebruik hebben gemaakt van de graven.

Algemeen directeur van Alexandria Antiquities  Dr. Khalid Abo El-Hamd zei dat veel potten werden ontdekt, evenals lampen met voorname versieringen, waaronder dieren die hun jongen aten of verzorgden. Een aantal glas- en aardewerkpotten werden ook ontdekt met amforen en cirkelvormig aardewerk met reliëfs van meisjes.

Veel skeletten werden in een puinhoop ontdekt vanwege de schade aangericht op de locatie in de jaren 1930 toen de spoorwegen werden geïnstalleerd en later vanwege de luchtaanvallen van de Tweede Wereldoorlog.

Secretaris-generaal van de Opperste Raad van Antiquiteiten Dr. Mostafa Waziry, zei dat het ministerie de nodige fondsen toewees om de opgraving op de locatie te starten door een archeologische missie van het ministerie en onder toezicht van Dr. Khalid Abo El-Hamd.

Bron
Luxor Times