Piramide wolkenkrabber komt in Caïro

by Egyptian Realms 197 views0

Zayed Crystal Tower

De 200 meter hoge wolkenkrabber is ontworpen om een gelijkenis te hebben met de oude piramides en maakt deel uit van het Sheikh Zayed City-project.

De toren genaamd Zayed Crystal Tower zal met zijn hoogte de piramides van Gizeh in de schaduw stellen.

Cairo piramide wolkenkrabberPlannen voor een wolkenkrabber in Caïro gemodelleerd naar de beroemdste historische monumenten van Egypte zijn naar voren gebracht door de regering van het land.

De naam van de betrokken architect en de kosten van het project zijn nog niet bekendgemaakt, maar de Egyptische minister van huisvesting Moustafa Madbouly zei dat het zou worden gebouwd door een partnerschap tussen projectontwikkelaars en de New Urban Communities Authority van de overheid.

De regering zal het project formeel presenteren op een conferentie over economische ontwikkeling later deze maand – een evenement dat gehouden wordt om de investeringen voor de economie van het land te stimuleren.

“Het is een administratief, commercieel en amusementsproject omdat het gebouwen voor verschillende doeleinden omvat, naast de unieke toren van 200 meter,” vertelde Madboly aan lokale media.

Zayed Crystal Tower

De structuur zal ook worden omringd door waterpartijen en groen op een terrein van 190 hectare met uitzicht op de weg van 26 juli, ongeveer 30 minuten rijden van de historische piramides van Gizeh. Het zal groter zijn dan de 138 meter hoge Grote Piramide – de oudste van de Zeven Wereldwonderen en de enige die nog steeds bestaat.

Bron
Arabian Business