Restanten Tempel Ramses II ontdekt

by Egyptian Realms 94 views0

Photo credit: Luxor Times

Tsjechische archeologen hebben in het zuiden van de hoofdstad Cairo bij Abusir restanten ontdekt van een Tempel uit de periode van Farao Ramses II.

De archeologische missie werd uitgevoerd door een team van Egyptische en Tsjechische archeologen.

Secretaris-Generaal Dr. Mostafa Waziry van het Supreme Council of Antiquities maakte de ontdekking bekend. De ontdekking volgt op een missie die plaats vond in 2012 nadat op het terrein van Abusir bewijs werd aangetroffen van een tempel in het gebied aldus Dr. Waziry.

Photo credit: Luxor Times

Plaatsvervangend directeur Dr. Mohammed Megahed verklaarde dat de afmetingen van de tempel 32 x 51 meter bedragen en voorzien is een kleistenen fundering van één van zijn pylonen, een groot hof die leidde tot een hal uitgerust met pilaren waarvan delen beschilderd waren met blauwe verf.

Photo credit: Luxor Times

Aan het einde van het hof werd een trap of helling aangetroffen die leidde naar een heiligdom waarvan de achterzijde is verdeeld in drie paralel gelegen chambers. De restanten van het monument waren bedekt door grote hoeveelheden zand en fragmenten van steen waarvan sommige van reliëfs zijn voorzien. Hoofd van de Tsjechische missie Dr. Miroslav Barta verklaarde dat verschillende titels van Farao Ramses II zijn aangetroffen in reliëfs op fragmenten.

Photo credit: Luxor Times

Ook werden op fragmenten reliëf voorstellingen aangetroffen van de goden Amun, Ra en Nekhbet. De tempel is het enige bewijs van de aanwezigheid van Farao Ramses II op de heilige Necropolis van Memphis en bevestigd dat de Zonnecultus die reeds gevestigd was in de 5e Dynastie voort duurde tot aan het Nieuwe Rijk.

Niet ver van Abusir is het MIt Rahina Museum in Memphis gevestigd waar zich een kolossaal beeld van Ramses II bevind.

Bron
Luxor Times