Twee reliëfs ontdekt in Aswan

by Egyptian Realms 61 views0

Photo credit: Xinhua

Egyptische archeologen hebben twee oude zandsteenschilderijen ontdekt in de provincie Aswan in Opper-Egypte, aldus het Egyptische ministerie van Oudheden afgelopen zondag.

Deze ontdekking werd gedaan door de Egyptische archeologische missie in de Kom Ombo-tempel in Aswan.

Volgens hoofd van de Egyptische Supreme Council of Antiquities Mostafa Waziri, behoort het eerste relief tot koning Seti I van de 19e dynastie, die Egypte regeerde van 1290 tot 1279 v.Chr., terwijl de andere deel uitmaakte van koning Ptolemaeus IV die Egypte regeerde van 221 tot 204 v.Chr.

Het eerste relief is 2,3 meter lang en 1 meter breed, de andere is 3,25 meter lang en 1,15 meter breed. Beide zijn 30 cm dik, zei Waziri.

Photo credit: Xinhua

Het eerste relief werd gevonden in twee gebroken, maar de tekeningen en opschriften waren nog steeds in goede staat, merkte hij op.

Photo credit: Xinhua

“De tweede is gevonden in verschillende stukken, maar het restauratie team op het ministerie kan het repareren voegde Waziri toe’’.

Het eerste relief toont koning Seti I die voor Horus en Seb staat afgebeeld, met de zon erboven als een symbool van bescherming. Wat betreft de tweede portretteert het koning Ptolemaeus IV, zijn vrouw en Egyptische goden.

Bron 
Xinhua