Zegels met namen koningen Oude Rijk ontdekt

by Egyptian Realms 73 views0

Egyptische en Oostenrijkse archeologen die werkzaam zijn in Kom Ombo hebben ontdekt dat een groot aantal cilinderzegels die daar zijn aangetroffen opschriften dragen van titels van koningen afkomstig uit de 5e Dynastie.

Seals with kings titles discoverd at Kom Ombo.
Photo credit: Luxor Times

Namen van koningen waaronder Userkaf en Neferirkare zijn op de zegels aangetroffen aldus Dr. Mostafa Waziri en voegte eraan toe: ”Het is de eerste keer dat namen van koningen afkomstig uit het Oude Rijk zijn aangetroffen in Kom Ombo.

Seals with kings titles discoverd at Kom Ombo.
Photo credit: Luxor Times

Directeur van de missie van het Austrian Archaeological Institute, Dr. Irene Forstner-Müller zei: ”De missie begon op de locatie in 2018 om de geschiedenis van de stad Kom Ombo te onderzoeken. Tijdens het eerste seizoen van opgravingen werd een eerste begraafplaats aan het licht gebracht afkomstig uit de Eerste Tussenperiode met een stad uit het Oude Rijk waar een zegel met naam van koning Sahure werd ontdekt.

De ontdekkingen benadrukken het grote belang van het oude Kom Ombo als bestuurlijke hoofdstad in Boven-Egypte tijdens het Oude Koninkrijk.

Bron
Luxor Times