De Melkweg

by Egyptian Realms 379 views0

Draaiende galaxy.
Draaiende galaxie, scheppingswiel in het universum waaruit Sterren en planeten en materie voortkomen.

Inleiding

De galaxie wordt het Melkwegstelsel genoemd waarbinnen zich meer dan een miljard sterren bevinden en nieuwe sterren uit worden geboren.

Naast de spiraal galaxie bestaat er ook een elliptische galaxie. In het Heelal bevinden zich vele galaxieën die verschillen in omvang.

Een galaxy kan worden beschouwd als een complex uurwerk dat met zijn rad tandwielen in beweging brengen en die op zijn beurt weer kleinere wielen in beweging zet. Vanuit de kern wordt de energie voortgestuwd door en naar zijn scheppingen. Op een andere planeet is de dag en nacht fase groter of kleiner omdat de planeet geen, of een langzamere of snellere wenteling heeft en verder of dichter bij de Zon is gelegen.

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Beschildering van een sarcofaagkist.
Beschildering van een sarcofaagkist. Mehuret en Thiouis afgebeeld naast de Hemelse rivier.

Melkweg

Volgens de legende van Heliopolis was Het-Heru oorspronkelijk de belichaming van de Melkweg wat werd beschouwd als het melk dat uit de uiers van de Hemelse Koe is voortgekomen.

Zo boven, zo beneden. Rivier de Nijl voorzag de mens door zijn jaarlijkse overstroming vruchtbare akkers en werd door de mens bevaren met de boot. De Hemelse rivier, de Melkweg brengt ook vruchtbaarheid voort. Verschillende karakters waaronder Venus en Orion verplaatsen zich per boot over de Hemelse wateren van het Melkwegstelsel.

De Lotus en Papyrus velden in de Hemel zijn gebieden die verwant zijn aan vruchtbaarheid en geboorte.

Foto van een draaiende galaxy.
Foto van een draaiende galaxie.

Khnum laat het wiel draaien en creëert met zijn handen nieuwe lichamen op het wiel. Nut belichaamd de Moeder van de Sterren.

Wordt vervolgd…

Galaxy omringd met sterren en nevel.
Galaxie omringd met sterren en nevel.

Egyptian Realms. Patroon van een watergolf.

Cosmic galaxy.
Galaxie in het universum.

Register

Wordt vervolgd…

INDEX
Inleiding
Melkweg
Register

Galaxy.
Galaxy.
Egypte vanuit de lucht.
Egypte vanuit de lucht.